PRZYKŁADOWE LUNCH MENU

poniedziałek – piątek

12:00-17:00

 

        KREM Z BURAKA | SYROP KLONOWY | GRUSZKA

Beetroot soup | maple syrup | pear

– 16  zł –

 

JAJKO POCHÉ | SOS GRZYBOWY | WĘDZONY BOCZEK | GRZANKI

Poached egg | mushroom sauce | smoked bacon | croutons

–  19 zł –

 

KRUCHE LIŚCIE SAŁAT | SZYNKA SZWARCWALDZKA | KOZI SER | GRUSZKA | WINOGRON | PESTKI DYNI

Mixed leaves salad | Black Forest ham | goat’s cheese | pear | grapes | pumpkin seeds

– 25 zł –

 

DOMOWE PIEROGI | KAPUSTA KISZONA | PODGRZYBEK | OKRASA Z WĘDZONEGO BOCZKU I CEBULI

Homemade dumplings | sauerkraut | bolette mushrooms | smoked bacon and onion grease

– 27 zł –

 

RAVIOLI Z JELENIEM | JARMUŻ | BRUKSELKA | PARMIGIANO REGGIANO | SOS Z CZARNEGO CZOSNKU

Wild deer ravioli | kale | brussels sprouts | parmigiano reggiano | black garlic sauce  

–  29 zł –

 

POLIKI WOŁOWE | PURÉE Z SELERA | ZIEMNIAK CONFIT | KARMELIZOWANE JABŁKO | MARCHEW

Beef cheeks | celery purée | confit potato | caramelised apple | carrot

-32 zł-

 

MOELLEUX AU CHOCOLAT | DOMOWE LODY ŚMIETANKOWE | COULIS MALINOWE

Moelleux au chocolat | homemade cream ice cream | raspberry coulis

– 14 zł –

 

ZESTAW LUNCHOWY

– 42 –

        KREM Z BURAKA | SYROP KLONOWY | GRUSZKA

Beetroot soup | maple syrup | pear

 

POLIKI WOŁOWE | PURÉE Z SELERA | ZIEMNIAK CONFIT | KARMELIZOWANE JABŁKO | MARCHEW

Beef cheeks | celery purée | confit potato | caramelised apple | carrot

 

MOELLEUX AU CHOCOLAT | DOMOWE LODY ŚMIETANKOWE | COULIS MALINOWE

Moelleux au chocolat | homemade cream ice cream | raspberry coulis

 

32 zł –

KREM Z BURAKA | SYROP KLONOWY | GRUSZKA

Beetroot soup | maple syrup | pear

 

RAVIOLI Z JELENIEM | JARMUŻ | BRUKSELKA | PARMIGIANO REGGIANO | SOS Z CZARNEGO CZOSNKU

Wild deer ravioli | kale | brussels sprouts | parmigiano reggiano | black garlic sauce