à la CARTE

PRZYSTAWKI
STARTERS

 

ŚLEDŹ | OLIWA ZIOŁOWA | PIANA CYTRYNOWA | SZALOTKA | KAPARY | ŚWIEŻE ZIOŁA

Herring | lemon foam | herbal oil | shallot | capers | fresh herbs

– 23 zł –

DO ŚLEDZIA PROPONUJEMY KAWIOR ZE ŚLIMAKA

We recommend snail caviar to be served with our herring

-15 zł zł-

 

TATAR Z ŁOSOSIA | TRUSKAWKA | KAWIOR Z ŁOSOSIA | ORIENTALNY SOS VIERGE

Salmon tartare | strawberry | salmon caviar | oriental vierge sauce

– 35 zł –

PRZEGRZEBKI ŚW. JAKUBA | WAKAME | SOS POMARAŃCZOWY

Scallops | wakame | orange sauce

-39 zł –

TATAR WOŁOWY | ŻÓŁTKO | ŚLIWOWICA | PIKLE

Beef tartare | yolk | slivovitz | pickles

– 49 zł –

 

PSTRĄG Z ZIELENICY | SZPARAGI | ZIELONY GROSZEK | ŚWIEŻE ZIOŁA | SOS Z CZOSNKU NIEDŹWIEDZIEGO

Trout from Zielenica | asparagus | garden peas | fresh herbs | ramson sauce

-35 zł-

FOIE GRAS | ROKITNIK | CZARNY BEZ | DZIKA RÓŻA

Foie Gras | sea buckthorn | elderberry | rosehip

– 75 zł –

ZUPY
SOUPS

ŻUREK | BIAŁA KIEŁBASA | BOCZEK | JAJKO PRZEPIÓRCZE | ZIEMNIAK | PODGRZYBEK

Sour rye soup | weisswurst | pork belly | quail egg | potato | bolete mushroom

– 21 zł –

KREM Z KALAFIORA | GUACAMOLE | POMIDORY CONCASSE | ZIELONY GROSZEK

Cauliflower soup | guacamole | tomato concasse | garden peas

– 23 zł –

 

DANIA WEGETARIAŃSKIE I SAŁATKI
VEGETARIAN MEALS AND SALADS

KRUCHE LIŚCIE SAŁAT | POMIDOR | OGÓREK | RZODKIEWKA | PAPRYKA
lettuce leaves | cucumber | radish | pepper

  • Z KURCZAKIEM | with CHICKEN: 29 zł
  • Z KREWETKAM | with PRAWNS: 35 zł

ASSIETTE WARZYWNE | MARCHEW | PIETRUSZKA | SKORZONERA | BURAK | BROKUŁ | OLIWA ZIOŁOWA | ŚWIEŻE ZIOŁA
Vegetable assiette | carrot | parsley | black salsify | beetroot | broccoli | herbal oil | fresh herbs
– 35 zł –

 

DESERY
DESSERTS

TARTA CYTRYNOWA | MANDARYNKA | POMARAŃCZA | TRUSKAWKA
Lemon tart | tangerine | orange | strawberry
– 25 zł –

 

KULA CZEKOLADOWA | PIANA CZEKOLADOWA | KARMEL | BEZA | TRUSKAWKA | POMARAŃCZA
Chocolate ball | chocolate foam | caramel | meringue | strawberry | orange
– 31 zł –

DANIA GŁÓWNE
MAIN COURSES

DANIA MIĘSNE

DOMOWE LINGUINI | KREWETKI | CHORIZO | CZOSNEK | SZALOTKA | PARMIGIANO REGGIANO

Homemade linguini | prawns | chorizo | garlic | shallot | parmigiano reggiano

– 49 zł –

BIODRÓWKA JAGNIĘCA SOUS-VIDE | BROKUŁ | BURAK | JARMUŻ | GRUSZKA | ORZECH LASKOWY | SOS ŻUBRÓWKOWY

              Lamb chump sous vide | broccoli | beetroot | kale | pear | hazelnut | bison grass sauce

– 69 zł –

    PIERŚ Z KACZKI BARBARIE | MARCHEW | BURAK | JABŁKO | ZIEMNIAK CONFIT | SOS KORZENNO-POMARAŃCZOWY

    Barbary duck breast | carrot | beetroot | apple | orange sauce with cardamom, anise and cinnamon

– 75 zł –

SCHAB CIELĘCY | ZIEMNIAK CONFIT | SZPARAGI | KALAREPA | KARCZOCH | SOS MIODOWO-ROZMARYNOWY

Veal loin | confit potato | asparagus | turnip | artichoke | honey and rosemary sauce

– 80 zł –

 

ROSTBEF WOŁOWY | SELER | BOCZEK WĘDZONY | CIECIERZYCA | CEBULA PERŁOWA | SOS Z TRAWY ŻUBROWEJ

Beef striploin | celery | smoked bacon | chickpeas | pearl onion | Bison grass sauce

-89 zł

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DANIA RYBNE

KREMOWE RISOTTO | DORSZ SKREI SOUS-VIDE | PARMIGIANO REGGIANO | WARZYWA

Creamy risotto | skrei cod sous-vide | parmigiano reggiano | vegetables

– 59 zł –

ŁOSOŚ | CYKORIA | MARCHEW | KREWETKA | SOS POMARAŃCZOWY

Salmon | chicory | carrot | prawn | orange sauce

– 69 zł –

 

SANDACZ | QUINOA | SZPARAGI | SZPINAK | SUSZONY POMIDOR | SOS Z CZOSNKU NIEDŹWIEDZIEGO

   Zander | quinoa | asparagus | spinach | dried tomato | ramson sauce

– 61 zł –