à la CARTE

PRZYSTAWKI
STARTERS

 

ŚLEDŹ | OLIWA ZIOŁOWA | PIANA CYTRYNOWA | SZALOTKA | KAPARY | ŚWIEŻE ZIOŁA

Herring | lemon foam | herbal oil | shallot | capers | fresh herbs

– 23 zł –

KREWETKI | CZOSNEK | BIAŁE WINO | ŻEL Z MARAKUI | SWEET CHILLI | WARZYWA

Prawns | garlic | white wine | sweet chilli | vegetables

– 32 zł –

PRZEGRZEBKI ŚW. JAKUBA | WAKAME | SOS POMARAŃCZOWY

Scallops | wakame | orange sauce

-39 zł –

TATAR WOŁOWY | ŻÓŁTKO | ŚLIWOWICA | PIKLE

Beef tartare | yolk | slivovitz | pickles

– 49 zł –

FOIE GRAS | ROKITNIK | CZARNY BEZ | DZIKA RÓŻA

Foie Gras | sea buckthorn | elderberry | rosehip

– 75 zł –

ZUPY
SOUPS

ŻUREK | BIAŁA KIEŁBASA | BOCZEK | JAJKO PRZEPIÓRCZE | ZIEMNIAK | PODGRZYBEK

Sour rye soup | weisswurst | pork belly | quail egg | potato | bolete mushroom

– 21 zł –

ZUPA GRZYBOWA | USZKA GRYCZANE Z CIELĘCINĄ | GRZYBOWE DOUXELLE Z MARCHEWKĄ I ZIOŁAMI

Mushroom soup | buckwheat dumpling with veal | mushroom douxelle with carrot and herbs

– 23 zł –

 

DANIA WEGETARIAŃSKIE I SAŁATKI
VEGETARIAN MEALS AND SALADS

KRUCHE LIŚCIE SAŁAT | POMIDOR | OGÓREK | RZODKIEWKA | PAPRYKA
lettuce leaves | cucumber | radish | pepper

  • Z KURCZAKIEM | with CHICKEN: 29 zł
  • Z KREWETKAM | with PRAWNS: 35 zł

ASSIETTE WARZYWNE | MARCHEW | PIETRUSZKA | SKORZONERA | BURAK | BROKUŁ | OLIWA ZIOŁOWA | ŚWIEŻE ZIOŁA
Vegetable assiette | carrot | parsley | black salsify | beetroot | broccoli | herbal oil | fresh herbs
– 35 zł –

DESERY
DESSERTS

TARTA CYTRYNOWA | MANDARYNKA | POMARAŃCZA | TRUSKAWKA
Lemon tart | tangerine | orange | strawberry
– 25 zł –

 

KULA CZEKOLADOWA | PIANA CZEKOLADOWA | KARMEL | BEZA | TRUSKAWKA | POMARAŃCZA
Chocolate ball | chocolate foam | caramel | meringue | strawberry | orange
– 31 zł –

DANIA GŁÓWNE
MAIN COURSES

DANIA MIĘSNE

 

DOMOWE LINGUINI | KREWETKI | CHORIZO | CZOSNEK | SZALOTKA | PARMIGIANO REGGIANO

Homemade linguini | prawns | chorizo | garlic | shallot | parmigiano reggiano

– 49 zł –

BIODRÓWKA JAGNIĘCA SOUS-VIDE | BROKUŁ | BURAK | JARMUŻ | GRUSZKA | ORZECH LASKOWY | SOS ŻUBRÓWKOWY

Lamb chump sous vide | broccoli | beetroot | kale | pear | hazelnut | bison grass sauce

– 69 zł –

 PIERŚ Z KACZKI BARBARIE | MARCHEW | BURAK | JABŁKO | ZIEMNIAK CONFIT | SOS KORZENNO-POMARAŃCZOWY

 Barbary duck breast | carrot | beetroot | apple | orange sauce with cardamom, anise and cinnamon

– 75 zł –

ŻEBRO WOŁOWE BLACK ANGUS | DOMOWE FRYTKI | CZARNY CZOSNEK | POR | MARCHEW | CEBULA

 Black Angus flat rib | homemade chips | black garlic | leek | carrot | onion

– 89 zł –

 

 

DANIA RYBNE

KREMOWE RISOTTO | DORSZ SKREI SOUS-VIDE | PARMIGIANO REGGIANO | WARZYWA
Creamy risotto | skrei cod sous-vide | parmigiano reggiano | vegetables
– 59 zł –

ŁOSOŚ JURAJSKI | KREWETKA | MARCHEW | BROKUŁ | KALAREPA | SOS SZAFRANOWO-POMARAŃCZONY

 Jurassic salmon | prawn | carrot | broccoli | turnip cabbage | saffron and orange sauce

– 69 zł –

SANDACZ | KAPARY | ZIELONY GROSZEK | BROKUŁ | KALAREPA | SOS WINNO-MAŚLANY
Zander | capers | garden peas | broccoli | turnip cabbage | white wine and butter sauce
– 61 zł –