KRZYSZTOF NAWROCKI

Szef kuchni restauracji Karczoch

To miłośnik nowoczesnych kompozycji smakowych. Jak sam zauważa, najważniejsza jest jakość produktów oraz różne techniki ich przygotowania, które wydobywają najgłębszy smak i aromat potraw. Składniki każdego dania są starannie dobrane i wyselekcjonowane, aby tworzyły doskonałą całość i mogły zaspokoić nawet najbardziej wymagające podniebienia naszych gości.

Jego pasja do gotowania, silny charakter, konsekwencja oraz wytrwałe dążenie do doskonałości pozwoliły mu wspiąć się na najwyższy szczebel w gastronomicznej hierarchii. Ambicja i doświadczenie doprowadziły go na podium Kulinarnego Pucharu Polski 2012, w którym zajął drugie miejsce. Zajęcie wysokiej pozycji w konkursie uznawanym przez profesjonalnych kucharzy za najbardziej znaczący na polskim rynku, rozbudziło w nim apetyt na kolejne sukcesy.

Wiedzę z zakresu gastronomii oraz umiejętności zdobywał w wielu europejskich krajach, nie tylko stawiając przed sobą coraz większe wymagania, ale też podnosząc kwalifikacje zawodowe. Ostatnie 4 lata spędził w Szwajcarii, zgłębiając tajniki kuchni francuskiej i śródziemnomorskiej. To tam nauczył się, jak ważne są doskonała jakość produktów, profesjonalizm i wyrafinowany, kompletny smak. Szefowie kuchni, z którymi współpracował w tym okresie, pokazali mu, jak wielkie znaczenie dla kuchni i samego procesu przyrządzania dań ma świeży, naturalny produkt, szczególnie ten pozyskany od lokalnych producentów i z domowych manufaktur. Tam też nauczył się, jak wiele znaczy zgodny zespół i pozytywna atmosfera wśród współpracowników.

Dzisiaj – jako Szef Kuchni w restauracji Karczoch – buduje zgraną załogę kucharzy w duchu szacunku i zaufania. Zdobyte doświadczenie przełożyło się na umiejętność finezyjnej pracy z wysokogatunkowymi produktami, dzięki czemu jest w stanie połączyć kuchnię klasyczną z nowoczesnymi trendami kulinarnymi.

 

NASZ ZESPÓŁ

Karol Borkowski

Absolwent technikum gastronomiczno-hotelarskiego w Warszawie. Jak sam twierdzi, gastronomia to całe jego życie. Pasję do gotowania pielęgnuje w restauracji Karczoch, co dzień ucząc się nowych smaków oraz zdobywając coraz większe doświadczenie.

Wiktoria Podobas

Nieustannie podkreśla, że praca w gastronomii pozwala jej wyrazić siebie – podkreślić temperament, wyrazić pasję oraz pobudzić kreatywność. W Karczochu przygotowuje pyszne ciasta, słodkie desery czy kolorowe tarty.