Kolacja Degustacyjna „Nouvelle Cuisine” odbyła się w sobotę, 17 lutego 2018 roku.

Podczas Kolacji Otwarcia Szef Kuchni – Krzysztof Nawrocki – oczarował wszystkich gości przygotowanym przez siebie autorskim, 9-daniowym menu.

Pierwszym zaprezentowanym daniem była ostryga z pomelo i pianą imbirową. Po ostrydze podana została Foie Gras w towarzystwie musów z marakui i śliwki. Następnie – jako przystawkę ciepłą – zaserwowano małże Św. Jakuba na sosie z homara z pudrem z chorizo. Czwartym daniem był Bouillabaisse, czyli francuska zupa rybna z doradą, okoniem i żabnicą. W postaci przerywnika, który pojawił się w czasie kolacji, by oczyścić kubki smakowe po poprzednich daniach, wystąpiła granita z liczi oraz Cointreau. Następnie zaserwowane zostało kolorowe ravioli z dynią hokkaido i szpinakiem. Siódmy z kolei zaprezentowany został schab cielęcy z Foie Gras, udekorowany kalafiorem romanesco i marchewką. Po daniach głównych królowała deska serów, a na niej Brillat Savarin, Langres i St. Nectaire. Słodkim zwieńczeniem wieczoru był deser, czyli sorbet wiśniowy z ciastem francuskim i świeżymi owocami. Każdy z gości otrzymał również od Szefa Kuchni czekoladowy upominek – pyszne praliny.

Dziękujemy całemu zespołowi Restauracji Karczoch za zaangażowanie i pracę włożoną w przygotowanie tego wyjątkowego wieczoru

Pełna fotorelacja dostępna na naszym FB! Zapraszamy!