Tapasy to nic innego, jak hiszpańskie niewielkie dania polecane zwykle do napoi. Mogą być serowawe jako przystawka, skutecznie zapokajając głód przed bardziej obfitymi pozycjami z menu, ale mogą też stanowić danie samo w sobie. Najczęściej tapasy spożywa się w towarzystwie piwa, wina lub sherry.

Przepięknie udekorowane, małe potrawy kuszą nie tylko wyglądem, ale też smakiem. A skojarzenie z Hiszpanią przywodzi na myśl wakacyjne słońce, radość i spotkania w gronie przyjaciół i znajomych.

W restauracji KARCZOCH, korzystając z tradycji wypracowanej przez hiszpańską kuchnię, postanowiliśmy połączyć ogniste dania z polską tradycją. W naszym tapasowym menu znajdziecie Państwo chipsy z batatów z chutney z ananasa, karmelizowane warzywa, gazpacho, ale też – nieco bardziej lokalnie – tatara wołowego z żółtkiem i dodatkami czy pięknie zaserwowane śledzie.

Zapraszamy!